top of page
Zoeken

Oppotten van Fuchsia's in het voorjaar

Bijgewerkt op: 5 mei 2019

Voor het oppotten van fuchsia's is het van groot belang een goede potgrond te kiezen.

Wij gebruiken Bril-Universal mix met klei of nog beter TKS2 - Floragard.

De potgrond moet aan volgende criteria voldoen:

- luchtig en goed drainerend

- water kunnen bufferen

- niet snel dichtslaan bij regen of water gieten

- goede voedingsstoffen kunnen vasthouden

- geen schadelijke stoffen bevatten


Er zijn leden die nog ongeveer 100 gr DCM mix 2 en beendermeel per zak van 70/60 liter onder de grond vermengen - maar dit hoeft niet .

De potgrond , dewelke wij aankopen via de vereniging , daar zit normaal genoeg bemesting in om er mee van start te gaan.


Als de potgrond aan deze eisen voldoet, zullen we de planten uit de oude pot nemen en vervolgens 1/3 van de wortelkluit afsnijden, de gedroogde wortels verwijderen, om zo de fuchsia te verplanten in een zuivere pot. !!! De grond niet aandrukken !!!


Bij jonge planten en stekjes snijdt men geen stukken van het wortelgestel maar verplant men de fuchsia in een grotere pot - altijd maar 1 maatje groter dan de vorige.

Men neemt dus de grotere pot - men steekt het plantje met pot en al in de grotere pot - vervolgens doet men daar grond in - licht aandrukken - plantje uit kleine pot halen en in de grotere plaatsen. Zo beschadigt men de wortels niet !


Direct na het verpotten het plantje water geven .

De eerste weken hoeft men geen mest toe te voegen omdat de potgrond al voldoende voeding bevat.


Fuchsia's zijn planten die van een koele en vochtige omgeving houden. Ze hebben een hekel aan warmte en dan speciaal op de potten.

In de zomer kan - door dat de fuchsia's te veel water in de pot heeft - de wortels tegen de buitenkant van de pot "gekookt" worden.

Man kan dit vermijden door een witte pot te gebruiken of een pot in steen. Dit geldt vooral voor planten die in de zon staan .

320 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page